2018-08-04 SLE-PI-CE na grilu
Samotná SLE-PI-CE začala už v sobotu 4.8.2018 ve Frýdku, kde jsme společně s Mopem, Zbyňkem a spol. absolvovali pivní festival Pivopění, o kterém píši v rubrice Šišky ochutnané.
Další dny mého pobytu ve Slezsku jsem vyplnil poměrně různorodě. Začal jsem to dobytím haldy Emy v Ostravě, pokračoval přes návštěvu Cyrila a Metoděje na Radhošti, dvoudenní návštěvou Krakova, výletem do jeskyně Šipka a na Trúbu ve Štramberku a vše ukončil na Hané ve Vyškově a Prostějově.
Viděl jsem spoustu opravdu zajímavých a krásných historických památek, trochu té přírody, moderní architekturu Nové Karoliny, zašel jsem do několika dobrých i méně dobrých pivovarů, pokecal se sládky (v Polivaru jsem se dokonce s Jakubem účastnil vaření piva), navštívil letité známé v Polsku, zkrátka bylo toho opravdu hodně. Nafotil jsem přes 1300 fotek, utrhl jeden sandál, spálil si nos, na děsivém ostravském ubytování mě pokousal jakýsi záhadný hmyz, ale i tak jsem se vracel domů do Čech velmi spokojen.
Letošní Slezská pivní cesta měla opravdu šťávu a sedmdesát ochutnaných druhů piv hovoří o tom, že SLE-PI-CE se opravdu vydařila a že byla letos na grilu, s tím se nedá nic dělat, počasí zatím ovládat bohudík nedokážeme...