2018-12-10 Čo bolo, to bolo, terazky máme Cobolis!
Od té doby, co sládek Pavel Palouš opustil pivovar ve Frýdlantu v Čechách, uteklo už dost vody ve Vltavě a s ní se převážily i misky vah s kvalitním pivem na stranu hlavního města.
Zatímco s pivem Albrecht to jde pomalu, ale jistě z kopce a jeho kvalita už zdaleka není taková, jako za Pavlovy vlády, v Praze vyrosl zcela nový pivovar Cobolis, kde naopak Pavel svoje mistrovství rozvíjí k dokonalosti. Nejvíce z toho profitujeme my, degustátoři, pivaři, zkrátka pivní nadšenci všeho druhu, kteří se těšíme na nepravidelné pondělky, kdy vychází na světlo další a další kvalitní pivo a to těch nejrozmanitějších stylů, chutí a vůní.
Z bezejmenného Cobolisu sídlícího v příšerné budově bývalého socialistického kulturního střediska, se stal pojem a i když jeho poloha je poměrně vzdálená centru, jezdí sem metro a každý si sem bez větších problémů může na dobré pivo zajet.
Včerejší pondělí bylo právě jedním z těch očekávaných, kdy jsme ochutnali další zajímavý kousek z Pavlovy kuchyně a to Australian Secret 22, Double IPA vonící citrusy a pryskyřicí, která zaútočila na naše smysly silou 10,1% alkoholu. Kromě tohoto piva dne, jsme samozřejmě na delší dobu zavítali přímo do Pavlova království, kde nás čekaly další výborné ochutnávky přímo z tanků a to hlavně piv, která jsou v očekávání na příští pondělí.
Byl to zase skvělý zážitek, za který moc děkujeme a budeme se těšit na příště.