Černý Orel
Pivovar Černý Orel v Oseku
Rodinná restaurace Černý Orel funguje v Oseku od poloviny 90.let minulého století a místní si na kvalitu její kuchyně brzy zvykli. Od roku 2015 se restaurace stala i minipivovarem a 4.12.2015 načepovala svou první Dvandu. Proto zůstal i původní název, i když pivovary tohoto jména jsou již dva...
Poprvé jsem pivovar navštívil společně s Mimi, Míňou a jeho synkem Honzou 7.5.2016 a byli jsme zde velmi spokojeni. Kuchyně je tu opravdu na slušné úrovni, pivo také není vůbec špatné a slečny jsou více než příjemné a oku lahodící. Restaurace má několik částí, hlavní restaurační s výčepem, vedle přímo u pivovaru je pivnice, kde můžete sledovat pana sládka přímo při práci a dalším prostorem je salonek Udírna.
Z piv mi chutnal nejvíce American Pale Ale a tmavá Karamela, takže neváhejte a stavte se na ochutnávku, nejlépe i s obědem.
Kudy k pivovaru?
https://mapy.cz/turisticka?x=13.6904649&y=50.6233970&z=16&source=firm&id=731753
Hodnocení piv na Žejdlíku:
Zatím nezařazeno, doplním později