Dva kohouti
Dva kohouti
Pivovar Dva kohouti spojuje dvě řemesla, pivovarnické a výčepní. V pivovaru v domě U města Hamburku založili sládek Adam Matuška a výčepní z Lokálů Lukáš Svoboda nový podnik, kde se bude vařit světlý ležák s názvem Místní pivo a budou se zde čepovat piva z pivovaru Matuška.
Pivovar byl pro veřejnost otevřen 7.12.2018 a jelikož jsem byl zvědav, co se za projektem skrývá, vydal jsem se v 16 hodin hned na otvíračku. Uvítal nás Adam Matuška a první pivo bylo na účet podniku, což byl počin, který v průběhu pár minut zaplnil lokál dalšími zvědavci a pivními skauty.
Lokál je koncipován jako pivnice uprostřed pivovarské technologie, polovina míst je pouze k stání a v létě bude asi nejvíce v permanenci prostor před domem, kde jsou stoly a lavice. Co mě ale překvapilo nejvíce, je to, že pivo se nečepuje klasicky, ale přímo z tanků, které jsou za barovým pultem. Piva čepovaná na hladinku, tak mají nádhernou smetanovou pěnu a i chuť je moc dobrá. Všechna piva jsou čepována do skla s mírou 0,4, co mi ale vadilo víc je to, že všechny ejly byly čepovány do půllitrů a ne do ejlových sklenic... Samostatnou kapitolou je cena, desítka za 69, tak to je slušná láce, no ale když se to prodá, tak se nelze divit...
Za návštěvu tento pivovar ale rozhodně stojí a pro lidi, kteří mají rádi piva od Matušky a nemají hluboko do kapsy, to bude určitě zajímavá pražská destinace.
Kudy k pivovaru:
Hodnocení piv na Beerwebu:
beerweb.cz/pivovar/-8586574337098444417