Jihoměšťan
Jihoměstský pivovar Praha
Nový pražský minipivovar začal fungovat 31.3.2010 v bývalé kotelně mezi paneláky na Jižním městě. Otevřel ho František Richter společně s restaurací pro 300 lidí. Lidé si zde mohou vychutnat polotmavý ležák Jihoměšťan, ale i ležák světlý, tmavý a samozřejmě i některá speciální piva. Krásně naleštěné varny stojí přímo v restauraci, kde se i dobře najíte.
Do Jihoměstského pivovaru jsem se vypravil 28.8.2012 s Jankováky Davidem a Liborem. Prostředí je celkem pěkné, prostory obrovské a piva ale žádný zázrak. Ochutnali jsme celou řadu, kterou ten den pivovar nabízel, ale mně nejvíce chutnal Golden ALE a tmavý ležák. Co nás ale dostalo, byl pšeničný speciál Pražský Weisse s příchutí lesních malin, což byl slaďák, který se pil brčkem ze speciální sklenice, tak to je tedy humus, který by neměl v pivovaru co dělat.
Další mínus je kuřácké prostředí, i když odpoledne nebylo plno a dým nás v degustaci nijak nerušil. Naopak co nás mile překvapilo byl rozhovor s panem sládkem, který nám odpověděl na plno otázek. Do Jihoměstského pivovaru se zajeďte podívat, ale žádný extra pivní zážitek nečekejte.