Pivovarský dům
Pivovar a restaurace Pivovarský dům Praha
http://www.gastroinfo.cz/pivodum/
Ihned po otevření na jaře 1998 se tento minipivovar s restauraci stal jedním z nejoblíbenějších podniků v Praze. Minipivovar, který je součástí a dominantou interiéru restaurace, nabízí minimálně osm druhů piv. Kromě "Štěpána", světlého a tmavého klasického českého ležáku, můžete ochutnat také piva, která jinde nenajdete. Je to například pivo pšeničné, kávové, višňové, kopřivové, banánové nebo minimálně jeden měsíční speciál. Zvláštní specialitou je "pivní sekt", zvaný Šamp a pivní aperitiv Black Hill. Kuchyně nabízí po celý den to nejlepší z tradiční české kuchyně. Při přípravě některých pokrmů – od předkrmů k desertům – se používá pivo.
Již dlouho jsem z tramvaje okukoval tento pivovar, ale dovnitř jsem se dostal až 30.11.2012, kdy mě sem vytáhl Mop. Nabídka z webu byla opravdu dodržena a ochutnali jsme všech 8 druhů místních piv. Výhodou je, že kompletní ochutnávku Vám dají do decových sklenek, takže si ochutnáte a pak vyberete. Nám nejvíce chutnal světlý ležák Štěpán a speciál Abbey 17. Poprvé jsem také ochutnal kopřivové pivo, což je zajímavá zkušenost, i když půlitr bych asi mít nemusel.