Pivovar Na Rychtě
Pivovar hotel Na Rychtě
Historické kořeny pivovaru sahají až do poloviny 19.století, kdy se zde prodávala vína a celý objekt už sloužil jako restaurační zařízení. Před válkou zde fungoval známý hostinec U Hüblů, později hostinec U Mádrů. Historické fotografie obou lokálů zdobí stěny hlavní pivnice. Výrobu piva z doby renesance pak představují nástěnné malby na zahrádce.
Po roce 1970 fungoval objekt jako Mikulovská vinárna, pro Ústečáky známá jako „Mikulda“ a v posledních letech je to pak restaurace Na Rychtě, kde vařil i Chobot a seznámil se zde v kuchyni s Alím. Krom jiného sem byla unesena i Các po svatbě.
Dnešní minipivovar byl otevřen na podzim roku 2010 a začal vařit výborná piva. Jmenují se Mazel, Ústečan, Vojtěch a Rychtářka.
Poprvé jako pivovar jsem Rychtu navštívil 29.11.2011 na konci zimního výletu po okolí Ústí nad Labem. Zdejší pivo jsme společně se Šťopkou ochutnali tedy i za účasti Alího, Šuhaje, Lenky, Barči a Sýkorky. Zdejší pivo je moc dobré a už několikrát jsem na něj zavítal při návštěvě města Ústí!