Pivovar Kocour
Pivovar Kocour
Koncem roku 2007 se u Kocoura dokončovala technologie a od poloviny ledna 2008 už se vařilo "O fous lepší pivo", jak tvrdil slogan. Původně se jednalo o "oživení" zavřeného minipivovaru, který byl zakoupen v Maďarsku. Svojí velikostí pivovar zapadal do kategorie stávajících minipivovarů a byl prvním minipivovarem v Ústeckém kraji.
Nikol Krmenčíková se stala první sládkovou a byla ve svých 19 letech nejmladší sládkovou v České republice.
Minipivovar fungující ve staré zrekonstruované fabrice vaří nesčetné množství druhů piv a kromě klasických ležáků a pšeničných piv se pouští i do zajímavých speciálů, převážně "ejlů". Nejznámnější jsou Kocour Sumeček, KEN, Kubík, IPA, Náhradník a Saurus. Bylo zde uvařeno i nejhořčejší pivo u nás Quarterback se 70 IBU a K31 s EPM 31 a obsahem alkoholu 12,3%!
Kocoura jsme samozřejmě pili ve Zlých časech několikrát, ale poprvé do pivovaru jsem se dostal v rámci akce Valentinský Kocouří masakr 16.2.2013. Společně s Alím, Šuhajem a Lenkou jsme zde ochutnali téměř všechny druhy vynikajících speciálů.
Podruhé jsem Kocoura navštívil s Alím, Míňou, Mnichem a Šuhajem v rámci Kocouří pánské jízdy 21.2.2014 a potřetí 9.1.2015 opět v rámci Pánské jízdy společně s Alím a Šuhajem.
Nikde jinde jsem se zatím nesetkal s tak bohatým výběrem, tentokráte nás čekalo na čepu 13 piv, z jichž 10 bylo od Kocoura! Ochutnali jsme vše co se dalo a osobně si myslím, že Kocour je nejlepší pivovar zaměřený na "ejly". Tak ať se mu daří a dobře vaří to své "O fous lepší pivo"!